Over mij

Hoi, mijn naam is Julie.

Met plezier aan het werk

Als GZ-psycholoog probeer ik steeds het beste uit mezelf te halen, teneinde mijn cliënten zo goed mogelijk bij hun klachten te helpen. Mijn missie is mijn collega-psychologen en pedagogen te helpen bij het vullen van hun eigen rugzak aan vaardigheden, zodat zij ook elke dag met vertrouwen en plezier aan het werk kunnen zijn!

Verbinding

Ik geloof dat een goede supervisie staat of valt met verbinding. Toen ik zelf in het kader van mijn GZ-opleiding werd gekoppeld aan een supervisor was die verbinding er niet altijd: afspraken werden vergeten of ingekort omdat er bv een crisis gemanaged moest worden. Ik voelde me niet echt gezien, wat me als psycholoog in opleiding extra onzeker maakte.

Op het moment dat ik zelf mijn supervisor mocht kiezen veranderde dit: ik kon iemand zoeken die bij mij en mijn wensen paste. De supervisie die ik toen kreeg is de drijvende kracht geweest bij mijn wens om dit zelf ook op een verbindende manier te kunnen doen. Ik geloof dat als je in de supervisie échte verbinding kan maken, deze ervaring de rest van je leven waardevol kan blijven!

Grenzen

Na mijn GZ-opleiding heb ik op verschillende terreinen binnen de GGZ gewerkt (polikliniek, dagbehandeling, kleine praktijk) en ben ik met verschillende soorten psychische klachten (stemmings-, angst- en dwangklachten, trauma, psychose) en doelgroepen (kind, jeugd en volwassenen) in aanraking geweest. Met deze ervaring heb ik een brede basis opgebouwd om een breed spectrum aan supervisievragen te kunnen beantwoorden.

Als supervisor ontdekte ik dat supervisanten, onafhankelijk van setting of doelgroep, meestal één overeenkomstig probleem hadden: ze twijfelden over hun kennis en kunde binnen hun werksetting en hadden de overtuiging dat met meer werken, meer ja-zeggen deze twijfel wellicht weggenomen zou kunnen worden.

Ik weet dat bij het werk binnen de GGZ het aangeven van eigen grenzen en het uitspreken van eigen twijfels vaak een taboe is, zéker in een lerende omgeving waarbij je werk mede wordt beoordeeld door een werkbegeleider. Ik ben ervan overtuigd dat hierin meegaan uiteindelijk niet de gezonde, goed-functionerende therapeut van je maakt. 

De supervisie van Julie heeft ervoor gezorgd dat ik mij ontwikkel als orthopedagoog en heb ik veel geleerd over het geven van goede adviezen, grenzen stellen en het verbeteren van mijn verslaglegging. Ik kan supervisie van Julie aanraden omdat het altijd prettig, veilig en leerzaam is. Julie is deskundig en geeft goede adviezen die praktisch en haalbaar zijn. Ook geeft ze vertrouwen en opbouwende feedback waarmee ik goed aan de slag kan gaan. Ondanks onze verschillende achtergronden weet Julie daar rekening mee te houden.

– Judith –

Voordat ik in supervisie bij Julie kwam, liep ik er tegenaan dat ik leek stil te staan in mijn eigen ontwikkeling wat betreft verslaglegging en vervolgopleidingen. Door met Julie een aantal van mijn verslagen door te lopen, hebben wij er samen voor gezorgd dat mijn verslaglegging beknopter en concreter is geworden en dat ik de probleemstelling/ zorgen inzichtelijker heb voor mijzelf. Ik zou Julie adviseren omdat zij de juiste vragen stelt om je aan het denken te zetten en zo samen bespreken welke vervolgstap te nemen. 

– Sharon –

Sense-of-self

Tijdens je supervisie-traject bij mij kun je bouwen aan een sterkere ‘sense-of-self’ waardoor je met meer zelfvertrouwen aan het werk kan blijven. Het kan voorkomen dat je in een burn-out terecht komt, of te snel ontevreden bent op je werk. Dit zal zowel jezelf als je collega’s ten goede komen: als jij beter in staat bent te communiceren over wat je kan en wil, zullen je collega’s hier ook beter bij aan kunnen sluiten.

Plan een  kennismakingsgesprek

Ben je op zoek naar een supervisor?

Via onderstaande link plan je vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me in. Samen bespreken we dan wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Pin It on Pinterest

Even overleggen?