Toolbox CGT

Bekijk de video's over de meest gebruikte cognitieve technieken binnen de CGT. In elke video wordt een aparte techniek (G-schema, kansberekening, taartpunttechniek) uitgelegd. De meest voorkomende valkuilen worden per techniek besproken, zodat je daar zelf niet meer in hoeft te trappen!

Een kleine intro…

Wat heb ik zelf in het begin toch veel moeten oefenen met het onder de knie krijgen van de technieken binnen de CGT, als belangrijk onderdeel van de psychologische interventies. Technieken die ogenschijnlijk zo simpel werden gepresenteerd… Ik help je graag een handje bij het ontrafelen van de meest voorkomende valkuilen. De toolbox wordt stap voor stap gevuld en bevat nu drie technieken: het G-schema, de kansberekening en de taarpunttechniek. Veel plezier met kijken!

G-schema

Het G-schema, één van de bekendste technieken die niet alleen binnen de CGT, maar ook daarbuiten veel wordt toegepast.De techniek lijkt een simpele invul-oefening te zijn, maar het onderscheid tussen gedachten, gevoelens en gedrag is niet altijd even simpel te maken…

Taartpunttechniek

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je enthousiast de taart-cirkel tekende en vervolgens helemaal vastliep bij het invullen ervan? Deze video legt je uit waar dat mee te maken heeft!

Kansberekening

De kansberekening kan super krachtig zijn om een cliënt van bepaalde angstige gedachten af te helpen. Maar hoe werkte het ook al weer precies…? Ik leg het je hier uit!

Ben je klaar met kijken?

Ik ben heel benieuwd wat je aan de video’s hebt gehad en of jij je in de genoemde valkuilen herkende!

 

Mis je nog andere technieken?

Dat klopt! Er is nog een hele rits aan andere technieken te noemen die ook zo hun eigen valkuilen hebben…
7

Yess, laat mij die video’s van die andere technieken ook maar zien!

 

We hebben het nog niet gehad over:

 

historische toets
kosten-batenanalyse
meerdimensionaal evalueren
neerwaartse pijltechniek
rechtbanktechniek
7

Na het bekijken van deze video’s…

Kun je variëren in technieken bij verschillende angstige gedachten.

Dat maakt flexibel!

Heb je een simpele en snelle uitleg van de technieken bij de hand.

Dat scheelt tijd!

Voel je je meer competent bij het uitvoeren van de cognitieve techniek.

Dat geeft vertrouwen!

7

Bij aanmelding zal ik je ook regelmatig inspirerende e-mails sturen. Ga je akkoord? Lees ook even m’n privacy-verklaring. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig met je gegevens om.

Plan een  kennismakingsgesprek

Ben je op zoek naar een supervisor?

Via onderstaande link plan je vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me in. Samen bespreken we dan wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Pin It on Pinterest

Even overleggen?