Julie Stoter | Rijksstraatweg 249 | 2024 DG Haarlem | 06-11077287

Toolbox CGT

complete set van acht video’s

leer alles over de meest voorkomende valkuilen bij de bekende cognitieve technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie
N

g-schema

N

taartpunttechniek

N

kansberekening

N

kosten-batenanalyse

N

historische toets

N

meerdimensionaal evalueren

N

neerwaarse pijltechniek

N

rechtbanktechniek

G-schema

Eén van de bekendste technieken die niet alleen binnen de CGT, maar ook daarbuiten veel wordt toegepast. De techniek lijkt een simpele invul-oefening te zijn, maar het onderscheid tussen gedachten, gevoelens en gedrag is niet altijd even simpel te maken…

Taartpunttechniek

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je enthousiast de taart-cirkel tekende en vervolgens helemaal vastliep bij het invullen ervan? Deze video legt je uit waar dat mee te maken heeft!

Kansberekening

De kansberekening kan super krachtig zijn om een cliënt van bepaalde angstige gedachten af te helpen. Maar hoe werkte het ook al weer precies…? Ik leg het je hier uit!

Kosten-batenanalyse

Soms is een cliënt ervan overtuigd dat bepaald (disfunctioneel) gedrag veel voordelen heeft, waardoor de motivatie voor verandering gering blijft…pas deze techniek dan eens toe…

Historische toets

Een fijne techniek om disfunctionele overtuigingen eens stevig aan de tand te voelen!

Meerdimensionaal evalueren

Heo help je iemand die vol zit met negatieve overtuigingen over zichzelf? Deze techniek is vrij uitgebreid en zet je cliënt écht even aan het denken!

Neerwaartse pijltechniek

Misschien wel één van de lastigste cognitieve technieken, omdat het soms lastig is in te schatten of je al dan niet bij de kern van de negatieve gedachten uit bent gekomen…

Rechtbanktechniek

Weer een techniek om bij negatieve kernovertuigingen in te zetten, en let op: hij gaat verder dan alleen de voor- en nadelen op een rijtje zetten!

Plan een  kennismakingsgesprek

Ben je op zoek naar een supervisor?

Via onderstaande link plan je vrijblijvend een kennismakingsgesprek met me in. Samen bespreken we dan wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Even overleggen?